tiistai 17. helmikuuta 2009

Valokuvausta jos jonkinmoista

Blogin pitämisen myötä on tullut viime aikoina valokuvattua melko paljon, opeteltua kivoja kuvakulmia ja kameran eri asetusten vaikutuksia. Meillä asustava pieni ihminen on taas ilmeisen tarkkana seurannut äidin touhuja ja niinpä tänä aamuna aseteltuaan aamupesujen lomassa kaikki unikaverinsa hyvään asentoon, kuului pyyntö:


"Äitii ota näistä valokuva."

Siinä ne on, meidän pikkuisen aarteet, silmä tarkkana seurailemassa arkiaamun askareita, kuinka sujuvasti hoitovaatteet sujahtaa ( lue matelee) päälle ja kuinka äiti meikkailee ja säntäilee ympäriinsä koittaen kerätä kaikki päivän tarvikkeet mukaan :o).

Kyseinen kuva on otettu puhelimeni kameralla, koska viime viikonloppuna kameramme meni rikki. Voih :(. Nyt tulee väkisinkin siis pientä taukoa bloggaamisen osalta mutta toiveissa olisi saada uusi kamera mahdollisimman pian. Mieluiten heti ;).

Mutta, jotta hankkisin oikeasti tarpeisiini sopivan hyvän kameran, kysynkin teidän mielipiteitänne ja kokemuksianne.

En usko haluavani varsinaista järjestelmäkameraa mutta haluaisin kuitenkin kameran, jossa olisi jonkin verran säätömahdollisuuksia valotuksen ym. suhteen. Onko kokemuksia mikä mahtaisi olla moisiin toiveisiin hyvä kamera? Mahtaisikohan ihan perus pokkarikamera olla riittävän laadukas pienimuotoismpiin kuvailuihin ..? Valokuvaus on minulle täysin tuntematonta maaperää enkä usko, että minulla siihen suurempaa intoa tuleekaan syvästi perehtyä, mutta sen olen jo näissä pienissä kuvausharjoituksissani huomannut, että tiettyjä säätömahdollisuuksia täytyy olla esim. eri valo-olosuhteita varten.


Flunssakin pääsi tänään iskemään kimppuuni, joten lienee pakko rauhoittaa hetkeksi tuota ompelurintamaakin. Äh.

Mutta jos tässä sairaspetiin joudun, niin onpahan sitten hyvin aikaa surffailla teidän muiden ihanaisissa blogeissa ihastelemassa aikaansaannoksianne ja imemässä inspiraatioita.
Ja sitten taudit voitettuani - toivottavasti pian - pääsen taas itsekin täydellä vauhdilla käsitöideni kimppuun ja toivonmukaan kuvailemaan niitä uudenuutukaisella hienolla kamerallani =) !9 kommenttia:

 1. Tosi hyvä kuva kännykällä! Itse suunnittelen myös kameran hankkimista, tosin budjettiakin pitäisi siihen sovitella. Oletko jo tutustunut tähän blogiin, kiinnostavaa asiaa valokuvauksesta
  http://scandinaviansky.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Vähän piti kyllä tuohon kuvaan lisätä valoa kuvankäsittelyohjelmalla, muuten olisi ollut ihan liian pimeä :).
  Kiitos hyvästä blogivinkistä!

  VastaaPoista
 3. Heippa Helinä! Onpas sinulla ihana blogi - kirjoitat niin elävästi ja hyvin, että tulee pakostakin hyvälle tuulelle. Ja tyttösi oivallus naurattaa myös - nallet stailattuna viimeisen päälle. :) Lapset!

  Toivottavasti saat kameran pian kuntoon/hankittua uuden!

  VastaaPoista
 4. No siulla on kyllä hyvä kamera kännykässäsi! Kuva on niin selkeä ja tarkkakin.

  Toivottavasti saat pian uuden kameran, niin saadaan lisää kauniita kuvia :)

  Terkuin,
  Kantriina

  VastaaPoista
 5. Täällä kaikkea kaunista. Ja tosiaan raikastui kovasti tuo keittiön välitilan ilme, kannatti maalata. :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis kiitos kauniista sanoistanne :) !
  Tuossa mun työkännykässä on kyllä juu hyvä kamera (Nokia E66, pieni mainos ;) ) - sopii minulle kun en yleensä koskaan muista ottaa kameraa mukaan mihinkään minne mennään ;). Uuden varsinaisen kameran osto kyllä taas lykkääntyy ... sain niin mahtavan kuumetaudin ja nuhan etten muista koska olisin ollut viimeksi näin kipeä :(. Kun vaan meidän pikkuinen säästyisi tältä ..!
  Kiitos Tiina vielä kerran välitilan maalausinspiraation levittämisestä :) ! Ilman sinun esimerkkiäsi en olisi rohjennut maalisutiin tarttua enkä saisi nyt ihastella joka päivä kaunista "uutta" keittiötämme :) .

  VastaaPoista
 7. Onpa soma joukko aarteita kuvattuna.
  Minulla on uusi kamera ja en vieläkään osaa ottaa sillä hyviä kuvia, ovat ihan yhtä epäselviä kuin huonolla kännykameralla kuvatutkin. No harjoitus tekee mestarin...

  Kirsi

  VastaaPoista
 8. Ciao Helina,
  grazie per la visita al mio blog!!!!!!!
  Complimenti anche a te ..i tuoi lavori sono bellissimi!!!!!!!!!KISS e buon week.

  VastaaPoista
 9. Hellyyttävä joukko katselemassa sitä arkiaamun aherrusta! Ja hyvänlaatuinen kuva munkin mielestä.

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).