lauantai 25. tammikuuta 2014

Lapselle alpakkaa


Ihmeiden aika ei ole ohi.
Multa valmistui neule, odotas, viidessä kuukaudessa! 
 
 
Inspiraation malliin taisin saada tästä Johannan Skappelista kun tajusin, että noinkin yksinkertaisesti voi neuloa - pelkillä kaula-aukkokavennuksillakin voi pärjätä. Tämä tyyli sopii mun hätäiselle luonteelle. Mä kun ahdistun neuleissa kaikenmaailman kavennuksista samoin kuin kaula-aukon huolittelusta (josta syystä useimmat mun neuleet jää keskeneräisiksi) - tässä ei ole kumpaakaan :). Tai no, onhan toki ne muutamat kaula-aukon kavennukset, mutta ne mäkin sentään kestin.


 

 
 Malli oli taas hivenen eläväinen ja nää poseerausasennot on .. hmm.. omalaatuisia ...

 
 Vapaasti tulkiten tässä on kyseessä kiitos ja kumarrus äipälle ..

 
 
 
Ohjeentapainen:
 
Koko noin 130/140cm.

Mä käytin lankana Drops Alpacaa mutta varmasti mikä tahansa muukin suht ohut lanka käy. Tai varmaan paksumpikin mutta silloin neule ei laskeudu ihan yhtä hyvin.
 
 
Loin 3,5 pyöröpuikoille 168 silmukkaa ja kudoin tasona (voisi tehdä pyörönäkin) ensin pari kerrosta 1o, 1n joustinneuletta ja sitten vain ainaoikeaa kainaloon asti, niin että kainalo-helmapituudesta tulee mieluisa. Meidän tapauksessa noin 34cm.
Sen jälkeen puolet silmukoista eli 84s odottaan apulangalle ja toisella puolella jatkoin tasona kaula-aukolle asti, noin 12cm.  

Kaula-aukosta tein avaran, koska tuo mun kutittamiselle, pistämiselle, painamiselle, kiristämiselle (mille tahansa tuntumiselle) herkkä tyttöni ei kestäisi sitä jos neule osuisi paljaalle iholle sillä seurauksella, että neule jäisi kaappiin. Jos oikein muistan niin keskellä edessä päättelin ensin 31 silmukkaa ja sen jälkeen joka toisella kerroksella ensin 3 x 2 s ja vielä 3 x 1 s. Sitten vaan lopuksi päättelin jäljellä olevat olkapään 22 silmukkaa.
 
Takakappale muuten samaan tapaan mutta kudoin ehkä 4cm pidempään ennen kuin aloitin kaula-aukon kavennukset. Takana päättelin ensin 32s ja sitten joka toisella kerroksella 4 x 1s. Loppujen olkapään silmukoiden päättely, olkasumojen ja sivusauman ompelut ja voila - neule on valmis :).
 
 
Ruususen ohje on Delfialta eli täältä. Olipa muuten helppo ja hauska tapa tehdä ihan näyttävä koriste!
 

Neule tuli jo koulussa testattua: neito itse tykkäsi, hyvin kuulemma lämmitti ja keräsi vieläpä muutamien luokkakavereiden ihailevat huokailut eli toimii :). Mutta lapsen tuli sitten testattua (kahteen kertaan, aargh) myös, että loikoilu tämän meidän perheen karvaisimman otuksen häkin lattialla ei toimi ko. neule päällä. 
Ainakaan äidin mielestä. 
On meinaan sairaan kiva nyppiä yksitellen kaikki ne neuleeseen tarttuneet heinänpalaset silmukoiden sisältä ... toistamiseen ... alkaa tällä menolla kohta hermostakin nyppiin. 
Terkut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).