perjantai 21. elokuuta 2009

Trikookammoa

Minä olen kammonnut ommella joustavista kankaista mitään.
Ja osin kammoan edelleenkin.
Niistä ompelu tuntuu niin vaikealta ... tuntuu, että pitää olla ihan
supertarkkana
ettei kangas veny sinne tänne miten sattuu ja että tikkauksista tulee siistit.

Mutta kuinka ollakaan, kun olin taannoin käymässä Eurokankaassa löysin itseni taas hypistelemästä trikoopakkoja ja suunnittelemassa kuinka kivoja, arkikäyttöön sopivia vaatteita niistä saisikaan tytölleni. Joustavat vaatteet kun on kuitenkin (mielestäni) tuolla päiväkodissa niin mukavia ja käytännöllisiä. ~Marian~ blogissa olin juuri ihastellut hänen tekemiään kivoja trikoovaatteita ja sieltä jäi innostuksen siemen itämään päähäni .... että kyllä mäkin niiin haluaisin oppia.

Innostus kasvoi, keräsin rohkeuteni ja ostin muutamaa eri väristä trikoota ja resoria.

Tällaiset syntyivät ensimmäisistä harjoitteluista :).


Tunika: Ottobre 6 / 07 malli Tilda trikoomekko, hivenen lyhennettynä vain

Housut: Ottobre 1 / 09 Saimi svetarihousut (kiitos ~Maria~ vinkistä, tosi kiva malli!)

Kukkakoriste: Ottobre 1 / 05 lehdestä


Ihan olen tyytyväinen! Toki juu, takakappale tuli leikattua vinoon
(juuri tätä tarkoitan, vaikka kuinka olen olevinaan tarkka niin trikoon kanssa minulla käy aina näin!?!)
ja raidat siis sitämyöten heittää, mutta koska on takakappaleella niin päiväkotivaatteeksi ja ensimmäiseksi varsinaiseksi harjoituskappaleeksi saa kelvata :).

Kaula-aukon huolittelua jännitin erityisesti ja olin varma etten saisi siitä ikinä hyvää. Ihan kohtuullisesti tuokin silti onnistui. Ei lähellekään niin siisti mitä voisi olla, harjoiteltavaa riittää vielä, mutta ihan käytettävissä oleva silti :).



Kukkakoriste onnistui kivasti!
Keskiosa on applikoitu Iinun iki-ihanasta Stenzon kukkakankaasta, isommat terälehdet on ommeltu vahvistetulla suoralla ompeleella.


Ompelin muuten isommat terälehdet kaavapaperin läpi ja hyvin toimi. En tiedä onko tämä mikään suositeltava tapa, mutta koska jostain syystä "silityskynäni" jälki ei siirtynyt kunnolla silityksessä kankaalle, niin laitoin mallipaperin suoraan kankaaseen kiinni parilla nuppineulalla ja ompelin läpi. Tytön kanssa yhdessä sitten lopuksi revittiin paperit pois - ja taas sai olla äidin pikkuapulaisena :).

Applikoinnissa käytän liimapaperia apuna. Helpottaa valtavasti, kun saa applikoitavan kuvan liimattua kankaalle kiinni tuon avulla eikä tarvitse kuin surrutella kiinni :).

Joten kyllä tämä työ jonkin verran onnistui liennyttämään pelkojani ja antoi kannustusta jatkaa opetteluja joustavien kankaiden parissa =). Nyt pitäisikin päästä ostamaan turkoosin väristä trikoota - tunika kun huutaa kaverikseen turkooseja legginssejä ..
... niin ja tilasin minä jo Myllymuksuilta iki-ihanaa siniraidallista joustofroteeta ja kivaa kirjavaa collegeneulosta ;-).


Hetken päästä minulla saattaa kuitenkin tulla pienoista ompelu- ja bloggaamistaukoa, tai ainakin tahdin hidastumista. Mieheni lähtee viikon päästä työmatkalle Australiaan, joten minusta tulee 5 viikoksi yksinhuoltaja. Olen ihan innoissani mieheni puolesta hänelle tarjoutuneesta harvinaislaatuisesta tilaisuudesta, mutta jännittää kyllä hieman .... jännittää kuinka kovasti me tytöt ikävöidään ja kun vaan nyt ei sairasteltaisi. Mutta ikävöintikin tekee ihan hyvää, ainakin 12 yhteisen vuoden jälkeen :). Ja kaipa tuo pikkuinenkin sopeutuu, vaikka ikävä varmasti kirpaiseekin. Onneksi puhelimet on sentään keksitty.

10 kommenttia:

  1. Suotta olet pelännyt, jälkesihän on todella siistiä. :)

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvin onnistunut!!! :) Ite olen surkea trikoiden kanssa!!!! ;)

    VastaaPoista
  3. Siitähän tuli tosi makee!!! Minun pitäis kans kokeilla paidan tekoa trikoosta, hirvittää myös se kanttaus! Applikaatio on muuten tosi kaunis!

    VastaaPoista
  4. Tosi kivan mekon olet ommellut! Itsekin olen vasta vähän aikaa sitten hurahtanut noihin joustokankaisiin. Ostin saumurinkin, jotta lastenvaatteiden ompelu olisi helpompaa. Ihan perusvehje, mutta helpottaa aivan älyttömästi! Suosittelen!

    Kaula-aukon huolittelu on minullakin varmaan aina se "jännittävin" koitos:) Mutta eiköhän sekin ala rutiinilla mennä, kun tarpeeksi monta tekee...

    VastaaPoista
  5. Trikoita jännitän minäkin, vielä en ole uskaltanut kokeilla :D Oliko sinulla kaksoisneula tuossa kaula-aukon ompelussa, vai millä ompelit, on niiiin siistiä jälkeä! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kannustavista kommenteistanne :).

    Ihan perusmallin saumuri mullakin on mutta yleensä teen vain kappaleiden huolittelut sillä - suora ommel (myös vahvennettu) on niin paljon helpompi purkaa kuin saumurin tekemä ;). Ja tuo purkaminen on niin tuttua puuhaa täällä ...

    Kaipa tosiaan tuosta kaula-aukon huolittelustakin tulee helpompaa kun vain malttaa opetella. Nyt en käyttänyt kaksoisneulaa vaan ompelin kahteen kertaan. Syy: en jaksanut alkaa opettelemaan uuden koneeni langoitusta tuplaneulalle enkä tiedä olisiko mulla ollut lankaakaan siihen :D.

    VastaaPoista
  7. Voi, että on kaunis asu!! Sulla tosiaan on tuota silmää :) Trikoo on mullekin vähän painajainen, itsekin tein tänään Myllymuksuilta resori-ostoksia (kotona ennestään muutama bambukangas), ja maanantaina hain Triteksiltä. Saas nähdä, koska saan valmista aikaiseksi...

    Kyllä teille tytöille varmaan ikävä isää tulee, mutta hienosti pärjäätte!

    VastaaPoista
  8. Ihant asut ja siis, apua, valitit työnjälkeäsi!?!?!? Kuinka täs kehtaa enää mitään tehdäkään! Aivan ihana aplikointi, niin tasainen ja resorit myös. Mulla olis tuolla vaikka kuinka paljon trikoita; itte ostamia ja saatuja... koskahan sain tehtyä jotain. Housuja ja leggareita on kiva hurautella, mut noi paidat :S

    VastaaPoista
  9. Eliisa: Kiitos :) ! Ja juu, ikävä varmasti iskee mutta eiköhän se tavallinen arki kuluta päivät ihan mukavasti ja nopeasti.

    Maaka: mä nyt olen aina tällainen skitso omien tekemisieni suhteen, ei musta kannata välittää ;). Ei munkaan tule muiden töitä tiirattua sellaisella suurennuslasilla kuin omia - mikä ihme siinä onkin että omista tekeleistään sitä löytää aina jos vaikka mitä huomautettavaa ..

    Iinu: Huosut on kyllä juu kivan kapeat mutta silti ei yhtä tiukat kuin leggarit. Kiva malli ja nopea hurrutella :).

    VastaaPoista
  10. Ihana asu ja superhieno helma ja aplikaatio! Mukavaa, että trikoointo iski sinuunkin. ;) On ne kuitenkin niitä parhaita arkivaatteita.

    VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).