keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Oho!


Kyllä ihmisen pää on sitten omituinen.

Tai ainakin minun ;).
Heti kun sanoin ääneen, että nyt ei muuten sitten voisi vähempää kiinnostaa niin johan alkoi ompelukone vetään puoleensa :).
Oho.

Tuli sitten nimittäin surruuteltua viikonlopun aikana valmiiksi tämä syksystä asti työnalla ollut pusero.
Ja tuli jopa kuvattua ja myös editoitua otokset.
2 x oho :P.

Malli on Ottobren 1/05 Froteepusero (jätin vetoketjun niskasta pois ja sen sijaan suurensin hivenen kaula-aukkoa)
Tähtikangas Eurokankaan palalaarista.

Olin lauantaina Me&I lastenvaatekutsuilla ja myös sieltä tarttui ompelukipinää. Niin ihania vaatteita, hyvin simppelit mallit ja kauniit kankaat & värit.
Voi kun vain tietäisi mistä saisi ostaa yhtä laadukkaita trikookankaita - napakoita ja pesua kestäviä!
Olisiko teillä hyviä vinkkejä mistä moisia saisi hankittua?
Nuo Eurokankaan trikoot kun tuppaavat menemään jo parissa pesussa aivan nukkaisiksi ja värit haalistuvat :/.
Kaikki vinkit hyvälaatuisten trikookankaiden metsästämiseksi otetaan siis täällä ilolla vastaan :).

Pääsiäisterveisin :) !





12 kommenttia:

  1. Onpa ihana paita! Kauniit värit. Mulla on ihan sama ongelma kankaiden kanssa. Tilasin Iinultakin trikoota siinä toivossa, että värit ja kangas pysyis pesusta toiseen, mutta eipä käynyt tuuria.

    VastaaPoista
  2. Kiva pusero! Minullakin taitaa olla tuo lehti. Kanngasasiassa en valitettavasti osaa neuvoa:/

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana pusero! Ja mallikin niin suloinen.
    Samaa olen miettinyt minäkin. Eurokankaan pallotrikoo näytti niin ihanalta ja napakalta mutta ensimmäisen pesun jälkeen pinta on nuhjuinen ja ruma, ärsyttää kun tekee ison työn ja eihän ne kankaat ole edes ilmaisia, mur, mur.
    Ihanaa pääsiäistä sinne ja onnittelut löytyneen ompeluinnon johdosta!

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis paita! Kiva, että into löytyi. ;)

    Jny Designin kankaat on ehkä parhaita, mihin minä olen törmännyt. Ja Marimekon trikoista osa pysyy tosi hyvinä. Samoin monet Nansot, joita olen Triteksiltä ostellut.

    VastaaPoista
  5. Söpö paita ja tyttö edelleen varsinainen simasuu :)

    Hyviä trikoita? Musta tuntuu, että kaikki trikoot ovat pesun jlk jo vähän kulahtaneita. Nyt kun Maria noista Nanson kankaista mainitsi, niin tosiaan - aika hyvinä on pysynyt suurin osa. Poikani "kalapaita", raitainen kangas on Eurokankaasta, ja se on pesussa nukkaantunut - en tiedä kenen trikoota se on...heh, tietysti Nanson...

    Ompeluintoa jatkossakin!

    VastaaPoista
  6. Kaikissa tuollaisissa painetuissa trikoissa on ongelma että venyessä valkoinen vaan tunkee läpi. Eurokankaan pallot on erityisen huonosti värjättyjä. Kannattaa kokeilla että kun venytät vähän kangasta, niin näkyykö valkoista.

    Mä olen huomannut että trikoo on useammin hyvää jos se on napakkaa ja aika paksua. Noi lirularutrikoot niinkuin eurokankaan perustrikoot, en niistä ole mihinkään. Interlock olisi hyvä vaihtoehto mut sitä ei vaan melkein mistään saa :S. Arpapeliä tuntuu olevan kankaiden osto...

    Pesuohjeita kannattaa myös noudattaa ja pestä vaatteet nurinpäin.

    VastaaPoista
  7. Mulla on sama! Sanon, että jotain EN tee ja sitten jo teen..=)

    Kankaista oon samaa mieltä muiden kanssa. Eurokankaasta en osta enää mitään, ainakaan trikoota! Joustofroteet sielläkin välillä ok.
    JNY design ja mjugatyger on ollut ok, samoin nanso ja etenkin marimekko. Täytyisikin päästä taas marimekon tehtaanmyymälään, viimeistään kesällä.
    Viimeksi tilasin norsutrikoota sampsukasta, siitä ei vielä ole pesukokemusta, mutta ainakin tuntuu jämäkältä.

    VastaaPoista
  8. Todella söpö paita! :-)

    Voihan laatutrikoo, EK:sta sitä ei tosiaankaa saa. Palalaarissa on joskus hieman napakampaa mutta semmoista kunnon interlockia ei löydy kirveelläkään... Tai sitten joistain nettipuodeista ja laatuhan mak-saa hu-na-jaa.

    VastaaPoista
  9. Ihana paita!

    Mä olen käyttänyt Eurokankaassa myynnissä olevia perustrikoita, raitaa, palloa ja pilkkua eikä mulla ole ollut tuollaisia ongelmia kuin muilla. Pesen ne nurinpäin 30-40 asteessa. Värit ovat säilyneet eivätkä ole nukkaantuneet ja kunnon pesuaineilla lähtevät puhtaaksi alhaisessakin lämpötilassa. Nuo trikoot ovat muuten Suomessa valmistettuja.

    Iinullakin myynnissä olevat Stenzon trikoot ovat aiemmin olleet hyvälaatuisia, mutta tämä kevät petti minut täysin. Pesuista ei vielä ole kokemusta, mutta kankaissa oli printtivirheitä, ainakin siinä erässä mikä minulle tuli.

    Hilcolla on tuota interlockia, mutta kuuluvat siihen joukkoon, josta saa maksaa. Yleisestikin ottaen Hilcon kankaat kestävät hyvin, mutta maksavat keskivertoa enemmän.

    Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  10. Ihana paita! Reippaat värit :)! Laadukkaita kankaita minäkin aina yritän metsästää, ja kyllähän nuo Hilcon kankaat ovat hyviä. Hinta niissä tosiaan tahtoo olla usein korkea, mutta itse ainakin yritän aina hyödyntää sellaiset tilanteet, joissa syystä tai toisesta hinta on poikkeuksellisesti alhaisempi. Esim. mieluisia pakanloppuja olen useasti ostanut alennetulla hinnalla. Ja jokin aika sitten huomasin, että Huuto.netissä on ainakin parilla liikkeenpitäjällä ollut myös Hilcon kankaita suhteellisen edullisesti. Itsekin huusin lastin, eikä ole tarvinnut katua :)!

    VastaaPoista
  11. HipHei ja kiitos kaikille kommenteistanne :) !
    Kiitos kovasti myös trikoovinkeistänne! JNY Design menee ainakin kokeiluun :).

    VastaaPoista
  12. Eilen tuli Iinu kankaat postissa ja hyvältä vaikuttaa! Hilcon interlock aivan ihanan tuntuista - pääsi heti leikkaukseen :). Pienet värivirheet ei kukkatrikoossa haitanne kun osuivat niin reunoille. Mulle pääasia on että kangas on napakkaa, hyvin työstettävää ja kestää hyvin pesuja.

    Triteksilläkin kävin eilen ensimmäistä kertaa ja nyt ymmärrän miksi niin monet sieltä kankaitaan hakevat! Ihan älyttömän halvalla kilokankaita ja hyvälaatuisen oloisia. Aika näyttää kuinka toimivat.

    VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).