maanantai 27. heinäkuuta 2009

Makoisaa Mansikkaa / Sweet Strawberry


Alkukesästä ideoin ja leikkasin. Piti niin vain hurauttaa valmiiksi mutta sinnehän se hautautui keskeneräisten töiden kasaan. Pitkin lomaa ompelin sauman silloin, toisen tällöin, ideoin ja ompelin vähän lisää kunnes vihdoin valmistui.


Tykkään ja niin tykkää omistajansakin :) !

This is the short sleeved tunic for my girl which I mentioned in the earlier post - finally finished and I like it. And so does the owner of it :).

Mansikkatunika / Strawberry tunic

Tasaa keskelle
Malli / Pattern: Juju-kirjasta tunika pienin omin muokkauksin / Tunic from Juju -book (the same as I used in Spring tunic) with small modifications

Kankaat / Fabrics: Eurokangas

Mansikkamerkki / Strawberry: H&M

Nauhat / Ribbons: Tilda ja Farbenmix (samaa Farbenmixin tähtinauhaa on muuten Iinunkin valikoimissa :) )
Tykkään oranssista - kerrankin tuli tehtyä jotain muutakin kuin pelkkää vaaleanpunaista. Toki tähänkin piti sitä hieman saada :) ja sopiikin mielestäni kivasti tuohon oranssin sävyyn.

Tykkään brodyyristä ja nauhasta. Jossain blogissa, en enää valitettavasti muista missä, näin taannoin brodyyrin ja nauhan yhdistelmän samaan tapaan ja päätin heti että tuota pitää käyttää jossain. Romanttista mutta samalla pirteää =).

Ja taas kerran tykkään koristeompeleista. Monessa saksalaisessa ompelublogissa olen ihastellut taidokkaita ja lennokkaita koristeompeleiden, nauhojen ja kankaiden yhdistelmiä ja niistä sain innostuksen kokeilla itsekin - hivenen tosin hillitympään tyyliin :).

I like the orange color. I like the combination with the pink (had to get that to this one too, at least a little bit ;) ). I like the embroidery combined to star ribbon. And of course I like the decorative stitches as well. I have admired the brilliant combinations of decorative stitches, fabrics and ribbons in many German sewing blogs and from those I got the inspiration to try them out also by myself.


Eilen pusero pääsi ensimmäistä kertaa päälle, kyläilyreissulla.
Kamilla ja ystäviemme tyttönen leikkivät heidän pihassaan kaikessa rauhassa aikuisten ihastellessa sisällä uutta pienen pientä vauvaa. Hetken päästä ystäväni huomasi isompien tyttöjen olevan punaisten viinimarjapensaiden kimpussa, syömässä puoliraakoja marjoja. Ei siinä mitään, käsky kävi pois pensaista ja tytöt tottelivat. Ei kait niitä montaa kiloa mennyt, ainakaan vatsavaivoja ei ole valitettu ;).

Kekseliäs Kamillaiseni oli kuitenkin kerännyt marjoja vielä vähän evääksikin ja arvaattekin varmaan jo minne.
Juu,
ihkauuden puseron
vaaleanpunaiseen
taskuun :/ !

Kyllä siinä tällä äidillä jäi pari sydämenlyöntiä väliin kun tajusin kahvipöydässä mistä taskunpohjalla näkyvä punainen tahra johtuu ... Huoh. Ei muuta kuin paita pois, kylässä heti tahranpoistoaineet käyttöön ja nyrkkipyykille - onneksi tahra lähti kokonaan pois ja nyt paita on taas kuin uusi :) !

Mutta - mitäs ompelin taskun ;). Hyötykäyttöönhän sekin pitää heti ottaa eikä vain koristeena pitää. Ei muuta kuin käyttöön vain ja leikkeihin heti uudestaan, katsotaan mitä taskunpohjalta seuraavaksi löytyy. Pieniä kiviä vai kenties kastematoja :D.


9 kommenttia:

 1. Suloinen ja niin kesäinen tunika. :)

  VastaaPoista
 2. Vähänkö ihana taasen! Mahtavia yhdistelmiä nauhasta ja brodyyristä ja koristeompeleesta.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on niin ajankohtainen tuo mansikkateema! Ihana! Mullakin on jostain syystä oranssi alkanut kiehtomaan. Se on ihana loppukesän ja syksyn väri!

  VastaaPoista
 4. Oikein ihana paita! Itsekin tykkään oranssista tosi paljon mutta kankaita on hankala löytää....

  Niistä taskuista kun voi todellakin löytyä mitä vain...

  VastaaPoista
 5. Ihana on, ei voi muuta sanoa :) Ihmeesti piristää joskus ommella vaikka oranssia, vaaleanpunaista kun tytöillä yleensä riittää..

  VastaaPoista
 6. Lasten vaatteissa pitää olla taskuja!Arteita varten tietenkin!
  Ja äidin on paras muistaa tyhjentää taskut ennen pesua:)
  Suloinen tunika ja tyttö!
  Kiva kun ei aina sitä vaaleanpunaista,monet lapsetkin siihen kyllästyy ajan mittaan...

  VastaaPoista
 7. Kerrassaan suloinen ja niin huolella viimeistelty taskuineej ja koristeompeluineen.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Juu, taskuja pitää olla. Nyt työn alla oleviin tytön housuihin ompelin tänään taskuja ja tyttö kommentoi heti että sinne voi laittaa vaikka jotain leluja. Nih, taskuihin pitää aina laittaa jotain ;). Ja käyttöönhän nämä vaatteet on tarkoitettu - jos tulee ylitsepääsemättömiä tahroja niin onpa hyvä syy taas ommella lisää :).

  VastaaPoista
 9. Hui, meinas vallan jäädä sun postaus meidän nukkekoti-ihmisten messukuulumisiin...

  Mutta - kyllä olet taas aivan ihanan pikku "koltun" tehnyt. Niin pirteä ja taidokkaasti taas käytetty pitsiä ja nauhaa - ja just sillai suomalaiseen hillitympään tyyliin :) Neiti on niin terhakkaan näköinen pyörällään!

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).