perjantai 28. elokuuta 2009

Kammo helpottaa jo

Trikoopeikot alkavat jo hivenen antautumaan :).

Viime viikonloppuna tein Myllymuksuilta tilaamastani joustofroteesta mekon ja siitä tuli kertakaikkisen ihana!
Tykkään ihan hirmusti :D.

Last weekend I made this dress for my girl from lovely bright blue stretch terry and it turned out to be wonderful :).
I love it!
The fabric is great, just perfect for the daycare.
I love also the colour combination - so bright and colourful and something else also than only pink, pink, pink :).
Malli sama kuin edellisen postauksen tunikassa, nyt vain tein kaavan mukaisesti mekon.

Inspiraation tähän sain nähtyäni ihanan pirteän Me&I syysmalliston velourmekon.
Kun sitten surffailin Myllymuksujen sivuilla ja näin tätä kauniin kirkkaan sinistä joustofroteeta, tiesin heti mitä siitä haluan tehdä. Ja kerrankin otin kankaan heti käsittelyyn saatuani sen postissa - tyypillisemmin kun ne kasaantuvat tuonne hyllyilleni odottelemaan sopivaa hetkeä. Aina kun on joku muu projekti työnalla ....

Nyt meni vain pari päivää ja uusi mekko oli valmis :) :).
Kaula-aukon ja hihansuiden huolittelut onnistuivat nyt hyvin. Ompelin resorin ensin renkaaksi ja sen jälkeen tällä kertaa ompelin renkaan kaksin kerroin taitettuna oikeat puolet vastakkain kaulanaukolle. Sitten päällitikkasin ompelukoneen jousto-ompeleella oikealta puolelta siten, että osa tikkauksesta osui resorikaitaleelle, osa joustofroteeseen (saumanvarat käänsin helmakappaleiden puolelle).

I have been little scared to use stretching fabrics, I have felt that sewing from those is so difficult. Escpecially the neckline has been problematic.
Now I concentrated particularly to that and I managed quite well :).
I must say that maybe some points from that belong to my new sewing machine bought on last winter. I've noticed again that it has quite a big role in sewing how well the sewing machine feeds the fabric, escpecially with the stretching ones!
So I'm sooooo exited that now - finally - I have that kind of machine with which I can sew the decent stretching clothes for my little one. Those are after all the most pratcical and comfortable in daily use (my opinion) so that way I have much much more to sew based on the actual need :).

9 kommenttia:

 1. Kysellääs nyt tyhmiä, mutta minkälainen kuvio (ompelukoneessa, siis) on tuon jousto-ompeleen kohdalla?

  nimim. en minä muuten jousto-ompeletta tunnista :D

  VastaaPoista
 2. Tosiaan, niin raikas, pirteä asu. Ja tuo tyttö on kyllä söpö!! Just, nuo kaula-aukot... Mun t-paidan tekele ( valkoinen sydän, vihreä pohja) on purettu kaula-aukostaan ja asettelin nyt siihen resoria.. kun ajattelin kokeilla just tuota perinteistä tapaa - siis mulle perinteistä - millä aina ennenvanhaan ompelin esikoisen vaatteiden kaula-aukot. Saas nähdä koska se ihan oikeasti valmistuu... Näitä projekteja riittää :) Viikonloput menee yövuoroissa.

  VastaaPoista
 3. Pirtsakka mekko! Ja hienosti onnistunut tämäkin, siitä se innostus lähtee! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva mekko! Ja kyllä huomaa itsekin, mitä enemmän tekee, sen paremmin onnistuu:)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan värinen ja kaula-aukko on tosi hyvännäköinen! Eiks ole ihana kun saa vähän erilaisia vaatteita kuin kaupoissa....

  VastaaPoista
 6. Tulipas kiva! Ja ihana kangas:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos :) ! On juu kyllä niin hauskaa kun saa omanlaisiaan vaatteita lapsoselle eikä ihan kaikki ole samanlaisia mitä muillakin.

  Monaliz: Tämä jousto-ommel mitä nyt käytin, on sellainen saumurin ompeleen näköinen (ei ihan samanlainen, mutta matkii sitä). En mäkään ikinään muista mikä ommel on joustava ja mikä ei ja siksi turvaudunkin usein ompelukoneen käyttöohjekirjaseen :).

  VastaaPoista
 8. Todella hieno :) Minulla on täällä ompeluhuoneen pöydällä melkeinpä samanlainen tunika leikattuna, tosin raitakangas on eriväristä :)

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).