perjantai 18. syyskuuta 2009

My first Hannah

Pääsinpä minäkin vihdoista viimein kokeilemaan Hannah-tunikan ompelua.


Malli siis Farbenmixin Hannah Iinulta.
Kankaat ovat näitä kirpparilöytöjäni, vanhoja lakanoita. Ja helmassa brodyyri :).


Ihan pidettävä tästä tuli vaikka kaula-aukon kanssa vähän mokasinkin ....
.... leikkasin koon 98/104 ilman saumanvaroja mutta hölmö kun en tajunnut niitä silti laittaa kaula-aukkoon niin siitä tuli aavistuksen liian iso. Muuten koko oli juuri hyvä. Niin, no, paitsi hihat olivat liian pitkät tässäkin mallissa. En tiedä onko Kamilla jotenkin poikkeuksellisen lyhytkätinen :) vai kaavoitetaanko hihat yleensä jostain syystä ylipitkiksi ... samaa olen pohtinut muuten monien valmisvaattedenkin osalta.

Kaula-aukon koon osalta pohdin myös sopivaa kuminauhan pituutta. Vinkkaisitteko te muut tällä mallilla ommelleet, että minkä mittaisen kuminauhan olette kaula-aukkoon kiinnittäneet? * Vink, vink * :).


Muuten on ompelurintamalla ollut hiljaista. Mieheni on ollut nyt 3 viikkoa Sydney:ssä työreissussa ja vielä ainakin 2 viikkoa olisi jäljellä ... ei siinä paljon äipälle jää ompeluaikaa saati sitten -energiaa työpäivien ja arkiaskareiden jälkeen :). Satunnaisesti olen jaksanut silloin tällöin vilkuilla teidän muiden ihania aikaansaannoksia mutta aika vähän sitäkään.
No, josko sitä saisi jotenkin järjestettyä itselleen vaikka yhden yksinoleilupäivän niin pääsisi toteuttamaan niitä kaikkia visioita mitä päässä olisi. Innosta ja suunnitelmista kun taaskaan ei kyllä jää kiinni =). Toisen Hannahin kankaat on jo leikattu (tällä kertaa kaula-aukko huomioituna ;) ) ja sille pariksi collegepöksyt. Housuja pitäisi tehtailla oikein urakalla syksyn ja talven päiväkotiarkeen. Joku kumma kun on taas kutistanut kaikki tyttösen trikoohousut ja nilkat vilkkuu paljaina ....

7 kommenttia:

 1. Kumma juttu, meilläkin lahkeet kutistuu!

  VastaaPoista
 2. Mä ompelen puuvillaisen Hannahin niin että teen kuminauhalle kujan, näin kuminauhaa voi tarpeentullen lyhentää ja kaula-aukosta saa pienemmän. Kuminauhan pituus oli muistaakseni mulla 86/92 se on noin 35-37cm ja 122 olikohan 43cm.

  Kaunis tunika ja ihanat kankaat!

  VastaaPoista
 3. Hieno pusero tuli, harjoitus tekee mestarin:). Taitaa olla monella ainainen pulma tuo ajanpuute. Pää on täynnä ideoita mutta ei ehdi toteuttamaan,argh.

  VastaaPoista
 4. Söpöt kankaat olet valinnut tunikaan! Itselläni ei tuota kaavaa ole, mutta tuntuu olevan suosittu:)

  VastaaPoista
 5. Nätti tunika ja ihania kankaita olet löytänyt!

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) ! Ja kiitokset samoin kuminauhavinkeistä! Seuraava versio on jo työnalla ja pian olisi vuorossa kaula-aukko :).

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).