lauantai 26. lokakuuta 2013

Pölyttynyt ompelukone esillä


Täällä on vähän surruteltu. Ompelukoneella ja saumurilla, pitkästä aikaa.
Ihan vallan kotitunika ja yöpuku :).
 
Kaikki lähti siitä kun mä tarvitsin uuden yöpuvun. Tai sellaisen kotiasun mikä olisi kiva laittaa saunan jälkeen päälle tai aamulla ekaksi, jotain pehmeää ja kivannäköistä. Haluaisin tämän Nanson Noitarumpu olomekon mutta koska se on niin turkaisen kallis ja kangaskaapit on täynnä kankaita niin päätin että nyt saa pelkkä kankaiden säilöminen riittää.

Kankaaksi valikoin Myllymuksujen bambujoustofroteen (ihanan pehmeä päällä!) ja malli syntyi ilman kaavoja, mittaillen ja leikellen. Tunikan tein, sellaisen vähän laatikkomallisen. Lopputulos ihan jees. Ei tällä mitään mitaleja voiteta mutta ihan jees. Sama kangas mutta vihreänä versiona muuntautui tytön pitkähihaiseksi yömekoksi. Kaavat siihen oli taas Ottobresta, taisi olla 6/09 numerosta ellen väärin muista. Samalla kaavalla ompelin aikoinani tämän, nyt vain kolme numeroa isommassa koossa :).Tänään oli tuon heppahullun tyttöni ratsastustallin Halloween-tapahtuma.
Tyttö halusi osallistua tapahtuman kepparikisaan ja koska kepparin suitset oli päässeet hukkumaan niin uudethan ne oli eilen ommeltava.
Tovin sain nauhoja pyöritellä (mä en tiedä hevosista enkä suitsista tuon taivaallista) ja katsoa leluhepan suitsista mallia, jotta sain mitään aikaiseksi mutta mä tein sen. Otsaremmi näistä kuulemma jäi puuttumaan mutta kelpasivat onneksi tällaisenaan ja kisasuoritustakaan ei moinen puute haitannut :).  Kisassa oli kivaa ja ruusukkeenkin sai hyvästä kisaosallistumisesta eli oli oikein nappi-ilta :).
Leppoisaa sunnuntaita! Toivottavasti huomenna olisi vähän jotain muutakin kuin pelkkää vesisadetta ja harmautta ..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).