sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Retroileva kesämekko / Summer dress in retro style


Tällainen siitä sitten tuli.
Retroileva kesämekko.
Tai taitaa olla ennemminkin tunika..


Retro style summer dress (or tunic). I managed to finish it :) .Niin ihanaa tuo Tampellan pikkukukallinen kangas!
Samoin tykkään myös taskun päivänkakkarakankaasta. Se on jonkun vanhoista keittiön verhoista, kirpparilöytöjä siis myös :).

Tämä mekko on loistava esimerkki suunnitteluprosessistani .... tehdään ja mietitään samalla (jos muistetaan) mitä siitä tulee ...

Alkuperäinen ajatukseni oli tehdä hyvin simppeli mekko tuosta Tampellan kankaasta, tehdä pieni aukko niskaan pukemista helpottamaan ja laittaa siihen vain solmiamisnauhat.

No.
Leikkasin sitten takakappaleen ensimmäiseksi -
ja taitteelta, ilman saumanvaroja niskan aukkoa varten. Tässä kapoisassa mallissa se tarkoitti auttamatta sitä, että mekosta olisi tullut liian kapea tytölleni jos olisin ottanut saumanvarat mekon leveydestä.
Kuului vaimeita ärräpäitä ja hetken rauhoituttuani alkoi kova pohdinta kuinka pelastaa tilanne. Tätä ihanaa kangasta kun en aikonut hukata, sitä pientä palaa mitä minulla sitä on. Mekko oli saatava.

Lopulta päädyin siihen että takakappale saakin olla yhdestä palasta ja etukappale kahdesta, nappikiinnityksellä varustettuna.
Löytyi vielä juuri sopivat napitkin mummuni nappikokoelmasta.
Kyllä taas hymyilytti kun ratkaisu löytyi, ja mieluisa sellainen =) !Not quite like I first imagined but I like it.
After some drawbacks in executing my original plan I decided to do the front from two pieces and to sew buttons in it.
Then I thought I would use brown bias tape (if that's the correct word in english ..) in the edges and make the dress look like even more retro style but then I thought that white one would be much lighter and make the dress more summery so I chose that :).
Then I decided to add a pocket to the front to give more look for the dress.
How typical design process for me ;).

BTW, the pocket is done from someone's old kitchen curtain I bought some time ago from flea market. The buttons are from my granny's old button collection.

Tässä mekossa taidetaan juhlia huomenna Kamillan ryhmiksen kevätjuhlaa. Laitetaan vain legginsit ja valkoinen paita kaveriksi sekä saparot hiuksiin valkoisilla ihanilla rusettihiuslenksuilla niin jo on sopivan suloinen kevätjuhla-asu valmis :).

I'll guess Kamilla will use this dress in her nursery's Spring festive on tomorrow evening.
Let's see if she is more eager to keep her performance with other kids for the parents than in last time in Christmas festive ... or will she be as shy as then :).9 kommenttia:

 1. No kyllä tuolla mekolla kelpaakin juhlia!
  Hieno on:)

  VastaaPoista
 2. Tosi pirteä liivihame. Kiitos myös tuosta "pohdintaosuudesta" - täällä kun välillä myös on sormi suussa...

  Kangas on tosiaan ihanaa- eipä tuollaista taida ihan heti kaupasta löytyäkkään. Mulla on yksi vanha keltainen "pikkuruusu" pussilakana - tyttöni ei yhtään innostunut siitä, kun hönkäilin, että tästä jotain....

  Aika simasuu tuo sun tyttös :)

  VastaaPoista
 3. Aika kätevä olet... luovasti vain muutit kömmähdyksen edukseen. Ihailtavaa.

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis mekko!!! Tulee etäisesti oma lapsuus mieleen :) Ja nuo napit ovat kyllä myös löytö! Niin valloittava kokonaisuus!!!

  VastaaPoista
 5. No kyllä, valkoisin asustein se onkin aivan ihana juhlamekko.

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).