keskiviikko 5. elokuuta 2009

Polkadot meets retro

Ystäväperheeseemme syntyi muutama viikko sitten suloistakin suloisempi pieni tyttövauva ja tein niin vauvalle kuin uudelle isosiskollekin pienet paketit.

Our dear friends got a cute baby girl few weeks ago and I made a little gifts for both the newcomer and for the new big sister.



Molemmat mallit ovat Ottobren lehdestä 1 / 09, puuheppa haalari ja Hertta hame. Kankaat ovat Stenzon, paitsi haalareiden pilkkukangas on Eurokankaasta.

Both models are from Ottobre 1 / 09 - puuheppa overall and Hertta skirt. Fabrics are from Stenzo except the polkadot in overall is from Eurokangas.


Hameesta tuli sopiva (kokoa 110) mutta haalareiden osalta jännittää sopivatko missään vaiheessa vauvelille. Ovat kokoa 62 ja syksyksi niitä ajattelin mutta saapi nähdä .. Yleensä mielestäni Ottobren kaikki mallit ovat hyvin mitoitetut ja kaavoitetut mutta nyt mitoitus hämäsi. Haalarit olivat mielestäni aluksi valtavan leveät ja puntit hirmu hirmu lyhyet, joten kavensin ja pidensin mallia hieman. En kyllä kuitenkaan mene takuuseen tuliko tästä yhtään sen parempi vai mentiinkö vain ojasta allikkoon. Miten sitä unohtaa niin helposti minkäkokoisia ja mittasuhteisia vauvat ovat! No, toivottavasti nyt joskus edes ovat pidettävissä olevat :).


Itselleni tuli viime viikolla taas yksi vuosi lisää ja sain mieheltäni toivomani lahjan - Paint Shop Pro Photon :). Kuten kahdesta ylimmästä kuvasta näkee olen nyt opetellut pikkaisen sen käyttöä mutta opeteltavaa kyllä riittää. Aika näyttää vain kuinka kärsivällisyyteni kestää, nopeasti kun pitää valmista saada ;-). Hauskaa tuo kuvien editointi on, mutta ainakin näin alussa hidasta ennen kuin keksin parhaat pikakonstit.

15 kommenttia:

  1. Todella mahtavia ompeluksia! Uusi tietsikkaohjelmasi on tosi kiva =D

    VastaaPoista
  2. Nättejä vaatteita olet ommellut! Varmasti ihanaa saada lahjaksi muutakin kuin sitä iänikuista vaaleanpunaista:)

    Kiva tuo ohjelma, kivoja kuvia!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat vaatteet olet ommellut, kelpais meillekkin :) Oot taitava!

    VastaaPoista
  4. Ihanat vaatteet! Hertta-hame on ollut minullakin to-do-listalla ja jospa nyt sen tekisin, kiitos muistutuksesta. :)

    VastaaPoista
  5. Todella suloisia ovat! Kuvista saa tosi kivoja, kun viitsii vähän nähdä vaivaa. Mäkin innostuin uudelleen opettelemaan kuvankäsittelyä blogin myötä..

    VastaaPoista
  6. OO, aivan syötävän suloisia. Tosi kauniita kankaita ja lopputulokset aivan mahdottoman herttaisia!

    VastaaPoista
  7. Onnittelut näin jälkikäteen! Ehdin jo ajatellakin, että mitenkäs nämä tekstit on kuviin tehty... Suloiset vaatteet, varmasti ovat iloisia lahjasta koko perhe!

    VastaaPoista
  8. Todella kivat! Lahjan saajat pitävät varmasti.

    Itse olen ommellut tuon samaisen haalarin tytölle ja tuossa se nyt odottaa punttien pidennystä, malli on leveä ja puntit todella lyhyet, että etköhän ihan oikein ole tehnyt.

    VastaaPoista
  9. Onnittelut Sinulle!
    Ihanat vaatteet ja herkulliset värit.

    VastaaPoista
  10. Hanni: Kiitos! Tulin vähän niinkuin sun "tontille" tässä :).

    Iinu: Kiitos! Valtavasti tuossa ohjelmassa tuntuu kaikkea olevankin enkä tiedä saanko koskaan aikaiseksi perehtyä kaikkiin niihin, tuskinpa, mutta jos nyt koittaisi jotain perusjuttua opetella.

    Ilona: Kiitos :) ! Juu, on kiva kehittää tyttömäisiä vaatteita jostain muustakin kuin vaaleanpunaisesta. Lisäksi hameen tekoa aloittaessani en vielä edes tiennyt kumpaa lajiketta uusi tulokas tulee olemaan joten värisävyt piti valita sellaiseksi että saa sointumaan myös pojalle.

    Sokrutin: Kiitos :) !

    ~Maria~: Kiitos! Mullakin on itse asiassa kaavat piirrettynä jo oman tyttöni kokoon 98cm, mutta ompelu on jäänyt.

    Ansku: Kiitos! Juu tämä bloggaaminen on kyllä hyvä innostaja opettelemaan mulle ihan uusia osa-alueita, valokuvausta ja kuvankäsittelyä siis. Kuvakulmiakin tulee mietittyä tätä nykyä ihan erilailla ja samoin toisten valokuvia katsottua erilaisella silmällä. Kivaa :).

    Hanna: Kiitos =) !

    Olivieno: Kiitos ja kiitos :) ! Kyllä onneksi tuntui koko perhe tykkäävän.

    Sannu: Kiitos! Hauska kuulla että joku muukin on todennut saman mallista. Hassua vain miksi puntit on niin lyhyet kun lehden kuvista saa kuitenkin sen kuvan että kyseessä olisi täyspitkät lahkeet eikä mikään shortsihaalari ..

    Mammutti: Tuplakiitokset myös sinulle :) !

    VastaaPoista
  11. Upeat vaatteet olet ommellut! Täytyy taas kehua, että sulla on silmää :) Ja taas tuli yksi houkute, Paint Shop Pro Photo.....

    VastaaPoista
  12. So pretty - I love the fabric combinations.

    VastaaPoista
  13. Fantastinen hame!!!!!

    Minäkin haluan tuon ohjelman ja laitoinkin sen heti herralle tilaukseen.....Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  14. Aivan mielettömän ihanat ompelukset! Ja kivoja kuvia!Pitäisköhän munkin opetella käyttämään noita meidän kuvankäsittelyohjelmia.. :)

    VastaaPoista
  15. Mielettömän suloinen paketti, ihanat!

    VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).