torstai 28. toukokuuta 2009

Koukkujen ja puikkojen kilistelyä


Miten tuo kesä on yhtäkkiä jo noin ovella! Kamillan kesälomakin alkaa jo kahden viikon kuluttua ja ensimmäinen hoitovuosi on paketissa!


Halusin tehdä Kamillan hoitotädeille jotain pientä kiitokseksi siitä hyvästä, turvallisesta ja idearikkaasta hoidosta mitä ovat silmäterälleni meneen vuoden aikana antaneet.

Tein kiitoskukkaset :).
Virkatut rintaneulat, joiden kiinnitysalustaksi askartelin pienet kortit.
I just noticed that summer is coming :)
Kamilla will start her summer holiday after two weeks when the nursery is closed - the first year in daycare is handled!

I made little thank you cards for the nannies of Kamilla's nursery. I really really appreciate the work they have done with my precious one and I wanted to give little presents for that.

I crocheted summer flowers, made as brooches.


Taakse tuli vielä Kamillan valokuva ja pienet kiitossanat.

Toivottavasti näistä välittyy edes pieni osa siitä arvostuksesta ja ilosta, jota tunnen lapsoseni hoitotätejä kohtaan :).

Kesä tulo tarkoittaa meillä myös mökkikauden aloitusta.
Omassa pihassakin tulee ulkoiltua enemmän.
Mitä tekee käsityönarkomaani?
Ompelukone on hivenen hankala viedä ulos eikä sitä viitsi mökillekään kanniskella edestakaisin. Ei siis voi ommella.
Mutta jotain käsitöitä on pakko saada tehdä.
Hmm. Virkata ja neuloa pystyy ulkonakin, helposti :).
Ja langat ja puikot on helppo pakata mökkikassiin :).
Ei muuta kuin kaivelemaan edellisestä neulontakaudesta kesken jääneitä töitä esiin, lehtien ja netin selailua -
ja armotonta innostusta tietenkin =) !


I got also knitting addiction after one year break.

This is so much easier to take out into the sunshine than the sewing machine ;). It is supposed to turn out as a cardigan for Kamilla but let's see ..Tästä olisi tulossa neuletakki Kamillalle.
Saapi nähdä.
Neulomistahtini tahtoo olla vain hivenen liian hidasta kärsimättömälle luonteelleni, joten näiden neuleiden kanssa on aina kohtuu iso kyllästymisriski ennen kuin tuotos valmistuu ....
Uusia töitä on kyllä hauska suunnitella ja aloitella (ja ostella uusia lankoja ;) ) mutta valmiiksi saattaminen onkin sitten ihan toinen juttu :o).Aurinkoista ja helteistä loppuviikkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kauniit, aivan ihanat kiitoskukkaset! Kyllätätien kelpaa! Tuleva neuletakkikin on niin raikkaan kesäinen.
  - Virkkaaminen ja kutominen ovat kyllä todellakin sellaisia käsitöitä,joita on helppo kesällä ottaa mukaan. Koska tänä kesänä lomailemme miehen kanssa eriaikaan ja mitään isompia reissuja ei ole tiedossa, ostin lapsille kausikortit Särkänniemeen. En millään jaksaisi siellä notkua,laitteisiin en pysty menemään lainkaan - ajattelin, että otan virkkuut mukaan ja odottelen lapsia tuoleilla istuen virkaten ja eväiden kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit kiitoskukkaset!

  VastaaPoista
 3. Voi Helinä, aivan ihana idea nuo kiitoskukkaset kortin muodossa! Toivottavasti et pahastu, jos lainaan ideaasi jossakin vaiheessa;o)

  Ja tiedätkös, siellä mökillä käsityöt nimenomaan saavat ja pitääkin valmistua sellaiseen tosi v e r k k a i s e e n tahtiin...pääosassa mökillä kuitenkin se rentoutuminen ja lomailu. Käsitöitä vain sopivasti mausteeksi!

  Neuletakki näyttää kyllä aika makealle:)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat kiitoskukkaset, ja vielä noin kauniisti kortin muotoon laitettuna.

  Kyllähän se niin on (ja pitääkin olla) että kesällä nautitaan kauniista säästä ulkona ja talvella on sitten sitä aktiivisempaa käsityöaikaa. Toki jotain on aina oltava tekeillä...

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömän hienot!!! Mä haluaisin kans oppia virkkaamaan tuon kukkasen, en osaa virkata ollenkaan....

  Mä olen nyt pitkästä aikaa hurahtanut taas ompelemaan ja pian saan esiteltävääkin, tulehan sitten kurkkaamaan...

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana idea ja toteutus! Tuota lahjaa hoitotädit varmasti arvostavat ja muistavat.

  Mä ostin jo virkkauskirjankin mm. tuon kukkasen takia, mutten ole vielä siihen(kään) projektiin ehtinyt..

  VastaaPoista
 7. Eliisa: Kiitos! Loistava ajatus viettää lomaa Särkänniemessä! Muksut saa kieppua laitteissa mielinmäärin ja äiti saa virkkailla :).

  Pinky: Kiitos!

  Iinu: Voi kiitos sinullekin! Toki saat käyttää ideaa - sehän tämän blogimaailman parhaita ja innostavimpia puolia onkin että saa jakaa ideoitaan muiden kanssa. Itse voi lainailla toisten ja laittaa omansa kiertoon :).

  Miu: Kiitos! Ja juuri noinhan se on. Onneksi sentäs on noita lankoja, puikkoja ja koukkuja joita voi kuskata ulos mukaan =). Ja onhan tuo puutarhan hoitokin yksi käsityön muoto ... ja se sitä kärsivällisyyttä vasta vaatisikin ;).

  PrinsessaTrio: Oi kiitos sanoo tämä hymy kasvoillaan :). Eikä virkkaaminen ole mitenkään vaikeaa, ainakaan tuollaisten perusjuttujen mitä itse teen. Ei tuossa kukassakaan ole kuin ketju- ja kiinteääsilmukaa sekä pylväitä. Ei muuta kuin opettelemaan =)! Ja toki tulen heti kurkkimaan kun esittelet uusimmat ompeluksesi!

  ~Maria~: Kiitos :) ! Toivottavasti muistaisivat ja osaisivat noukkia tuosta sen arvostuksen mitä koen heidän tekemää työtä kohtaan. Ja oi kiva että innostus leviää :)! Eikä tässä mitään kiirusta ole, pikkuhiljaa projekti kerrallaan. Välillä vaan tosin itseä meinaa turhauttaa kun olisi niiiin monta kivaa juttua mitä haluaisi tehdä mutta kun ei kaikkia voi tehdä yhtäaikaa ja kun kaikkea aikaa ei voi käyttää vain käsitöihin ;).

  VastaaPoista
 8. Unfortunately, I can not knit. :O((
  Beautiful colors.


  Greetings Karin

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).