perjantai 1. toukokuuta 2009

Hopoti-hopoti-hopoti-hoi

Täällä on nähty hevosia ...

There has been some horses over here ...


Kamillan päivähoitopaikassa järjestettiin viime torstaina vappukarnevaalit asiaankuuluvine naamiaisineen ja kun viime viikonloppuna kysyin häneltä mikä hän haluaa olla naamiaisissa, kuului vastaus empimättä - Heppa.
Ei muuta kuin ideanystyrät työhön ja facebook kysellyt ystäville, ja keksin kuin keksinkin mielestäni ihan toimivan ratkaisun.
Ja mikä parasta - tyttö oli ihan innoissaan astusta :).

There was the May Day carnival in my daughter's nursery on last Thursday and Kamilla let me know that she wants to be a horse in it. After some careful thinking and asking some ideas from Facebook friends I found pretty nice solution how to do a costume for a little horse.
And Kamilla loved it :).
Mutta, jotta asiat ei menisi ihan niin täydellisen kivasti, tuli Kamilla tietenkin kuumeeseen ja hoitopaikan karnevaalit jäivät väliin, samoin ystäväperheen kyläily :(. Onneksi tyttö ei kuitenkaan itse ollut erityisen pettynyt varsinkin kun lohdutukseksi lupasin, että voidaan kotona pitää omat naamiaiset.
"Kotonakin voi leikkiä heppaa, jeeeee", hihkui pieni :D.
Isin tuoma Muumi-pallokin toi paljon iloa, samoin ostamani kasvomaalausvärit, joten vappu oli pelastettu takapakeista huolimatta. Mieheni kanssa herkuttelimme vielä mansikkaisella Fresita kuohuviinillä, nam :).


But, of course she got fever and cough before the festival and she wasn't able to attend to nursery's carnival :(. Luckily she didn't feel too bad for it and instead we kept little May Day festive at home, just three of us. I had bought some face paints and did little paintings for Kamilla and myself, my hubby brought big Moomin balloon for Kamilla and yet we had some strawberry sparkling wine for me and my hubby so we had nice and cosy May Day festive after all, regardless of some drawbacks =).There she goes ... and here she comes, with her Moomin :).Asu on tehty velourista ja askarteluhuovasta. Päähineen kaavana käytin jonkun vanhemman Ottobre-lehden Kenguru-hupparin hupun kaavaa, mekon tein 70's mekon kaavalla. Hännän ompelin käsin kiinni, joten se on helppo halutessaan irroittaa ja mekkoa voi pitää sellaisenaan.

Horse costume is made from velour and felt. The pattern for the headgear I took from some older Ottobre magazine and the dress is made with model of 70's dress.


11 kommenttia:

 1. Ompas tosi hauska idea! Siinä on ollut äidillä miettimistä, että miten sen hepan asun suunnittelee. Mun työ olisi jymähtänyt "turpaan"... Tyttösi on kyllä suloinen asussaan ja niin onnellisen näköinen :)

  VastaaPoista
 2. Hieno heppa :) Ja totta tosiaan nerokas toteutus! Kaunista!

  VastaaPoista
 3. Hieno, kekseliäs asu :) Kurja juttu nämä keväiset flunssat. Minäkin kovasti jännitin päästäänkö meillä päiväkodin naamiaisiin, mutta onneksi kuumetta ei noussut. Toivottavasti teillä ollaan jo terveinä!

  VastaaPoista
 4. Kiva heppa-asu, hienostu toteutettu! Tämä laiska äippä laittoi vain maalit naamaan ja sitoi kissanhännän roikkumaan hameen vyölenkkiin...

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) ! Turpaa minäkin ensin emmin että miten ihmeessä sen toteuttaisi mutta sitten sain hyvän vinkin että toimii ilmankin. Meinasin vielä maalata kasvoihin jotain heppamaista mutta tyttö halusi tietysti muumin :).
  Ja Miu, tuota kissa-asua minäkin tytölle ensin ehdotin mielessäni juuri kuvailemasi ratkaisu, mutta ei kelvannut ;).

  VastaaPoista
 6. Ihanan valloittava asu ja tosi suloinen iloinen juhlija

  VastaaPoista
 7. Tosi upea heppa ja ihan itse suunniteltu, vau. Kiva muuten kun kirjoitat myös englanniksi, minä luen aina nekin jos jäisi omaankin päähän jotain =).

  VastaaPoista
 8. Ihana asu, hienosti taas välähti sinulla! Meillä olisi lapsilla ollut myös naamiaisjuhlat päiväkodissa, mutta oli jo aikaisemmin sovittu miehen kotipäivä. Tulos; Prinsessan päässä arpi keinusta putoamisesta ja Velmu tuli kuumeeseen. No ei siitä voi tietystikään miestä syyttää, vaikka olenkin vähän käärmeissäni...

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Idoita sain myös muutamilta ystäviltäni, joten en kerää kaikkia ideapisteita itselleni :),
  Riikka: kiva tietää että joku lukee myös englanninkieliset höpötykset :). Itsekin kirjoittelen niitä pitkälti siksi että, omatkin taidot kehittyisivät ja aktiivinen sanavarastoni laajenisi.
  Olivieno: voi hih, aina sitä sattuu ja tapahtuu. Meillä tyttö on kanssa alkanut nyt keinumaan "isojen tyttöjen" keinussa - oppinut hienosti mutta itse olen sydän syrjälläni koska tippuu sitä ensimmäisen kerran. Taatusti joskus, siihen tahtiin jo lauantaina irroitteli vauhissa toista kättään vaikka kuinka ohjeistin että pidä sitten koko ajan kiinni ...

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).