sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Nukke pukeutui kesään / Linen and flowers for the doll

Nukke sai kesäasun. Pellavahousut ja kaikki :).

I made the summer outfit for Kamilla's doll.


Innostuin ompelemaan Kamillan nukelle kauan aikaa sitten lupaamani paidan. Pitihän siihen keksiä sitten sopivan kesäiset housutkin. Tällä välin Kamilla selaili ohjekirjaa (Anne Grethe Gaaserund: Nuken omat vaatteet) ja kysyi "tuleeko sille hattukin?" No, tulihan sille :).

Tämä oli kiva työ - sai ideoida kokonaisen asun raikkaista kesäisistä kankaista ja nauhoista, koko setti oli nopea tehdä ja mikä parasta, pääsin hyödyntämään vanhoja kangastilkkuja kivalla tavalla. Eikä malliakaan tarvinnut lahjoa sovituksiin kuten yleensä ;-).I couldn't decide what to sew next for Kamilla ( I was too tired to do anything new and all of the old patterns felt quite boring at the moment (funny how those same patterns seem to be sooo boring at some time and soooo inspiring at other time ;) ) ) so I got excited to do a shirt for Kamilla's doll. And then of course the doll needed the matching pants as well. Then Kamilla asked "will she get the hat too?" - of course she did :).
I loved to sew this and I love the outcome =). It was nice to plan the whole outfit, it was fast to do without any extra effort after the work days and it was fun to find bright and summery matching fabrics and ribbons from my old storages (to tell the truth the white flower fabric is about 20 years old ... finally found the perfect way to use it ;) )


7 kommenttia:

 1. Suloinen! Niin kesäinen. Nukenvaatteissa on parasta just se, että voi toteuttaa ihan omia ideoitaan ja haaveitaan. Ja just - pienellä kangaspalalla ja pitsipätkällä. Nuken päälle kun voi laittaa mitä vaan, ei se sano, että tästä mä en tykkää :) - Toki olen huomannut, että tyttärelläni on omat suosikki-nukenvaatteet - eikä ne tosiaan ole niitä mitkä on äidin.

  VastaaPoista
 2. Suloinen setti! Kyllä nyt kelpaa nukkeneidin lähteä päiväkävelylle :) Minunkin pitäisi ommella lisää noita nukenvaatteita.

  VastaaPoista
 3. Voi miten söpöjä ja ihanat pienet yksityiskohdat!

  VastaaPoista
 4. Ihana asu! Käytitkö hatussa kovikekangasta?

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) !
  Olivieno: En käyttänyt koviketta. En edes huomannut ajatella moista :/ mutta ihan hyvin tuntuu silti toimivan ... sen mitä se nyt nuken päässä pysyy leikkien tiimellyksessä.

  VastaaPoista
 6. Ihana!! Meillä tytöt kanssa odottaa milloin ompelen nukelle vaatteita... olen jo suosiolla siirtänyt kaikki ompeluhommat syksyllä : ( Jospa silloin saisin myös sen uuden ompelukoneen ja saumurin...

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).