perjantai 23. tammikuuta 2009

70's

Tässä vihdoin lupaamiani kuvia kirpputorilta löytämistäni kankaista . Itse asiassa tässä on jo toiseltakin kirpparikierrokselta uudempiakin löydöksiä .. :).

Omppokangas on minun ehdoton suosikkini! Kyseessä on kapea verhokappa taattuun 70-luvun tyyliin - ihania kirkkaita värejä. Hintaa tällä ihanuudella oli muistaakseni 2€! Kyllä tuosta saa esim. vaikka mitä applikointeja tehtyä.
Punainen kangas pinkein sähäköin kuvioin on Ikean pussilakana. Siitä maksoin 7€ ja kangasta sai kahden pussilakanan ja kahden tyynyliinan verran eli monta metriä. Jos joku joskus ihmettelee ja tunnistaa oman pussilakanansa pienen tytön päällä, ehkä puseron, mekon tai tunikan muodossa, niin se on mitä todennäköisemmin sitten meidän tyttö ;-).

Vaaleampia, romanttisempiakin kankaita löytyi - pöytäliina, miesten kauluspaitoja, verho, vauvan pussilakana ja pari ihanaista pitsireunaista nenäliinaa.
Näitä voisi käyttää vaikka kesämekkoihin, nuken vaatteisiin, sisustusompeluksiin, tms .....
Oikeita aarreaittoja nuo kirpputorit, hih :o).

On täällä ommeltukin .. edes vähän että pystyy oikeuttamaan nuo kaikki kangashamstraukset ;).

Arkimekko, 70's styleÄitini on sitä lajia joka säästää lähes kaikein - useimmiten onnekseni ;) - ja sain häneltä, ehkä vuosi sitten, minulla lapsena olleen aidon 70-luvun punaisen velourmekon. Malli ja leikkaus on ihanan yksinkertainen, retromainen ja olen käyttänyt sitä säästellen tytölläni. Ihku :).
No, olen halunnut tehdä tytölleni jonkun kivan arkimekon, ei niin säästelevään käyttöön mutta olen pohtinut kaavaa ... hiljattain päässäni lamppu syttyi ja keksin saavani kaavat tuosta 70's mekosta. Ja tuollainen siitä tuli.

Pahoittelen kuvien huonoa laatua :(. En vain näköjään osaa ottaa tummansinisestä hyviä valokuvia, valoitukset on miten sattuu, mutta josko noista nyt näkisi suunnilleen tämänkertaisen tekeleeni.

Kankaana on tavallinen collegeneulos, yksityiskohtina sydänapplikaatio ja käänteiden pinkit ompeleet ja taskuissa pinkit napit, nekin mummuni nappilaatikosta. .

Nappien osalta tuli taas todennettua 3 vee lapsen ihana ajattelumaailma.
Kun annoin valmiin mekon tytölleni hän kysyi ensimmäiseksi "miksi ompelit tähän napit?" johon minä vastasin: "Laitoin ne siihen koristeeksi". Tylsä selitys.
"Ne on mekon silmät.", sanoi 3 vee :o).

6 kommenttia:

 1. Onpas iloisen näköinen mekon omistaja! Hurmaavia kangaslöytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka kauniita kankaita sinullakin! :) terv. kankaiden keräilijä/ihailija ;)

  VastaaPoista
 3. Mitä kaikkea ihanaa tämä kone eteeni heittääkään. Nytkin tällaisen blogin. Ihania kankaita, aivan super upea nappikokoelma, aarteita jos minkälaisia. Tänne on tultava toistamiseen.
  Sanna

  VastaaPoista
 4. Upea kangaskokoelma ja niin kaunista saat niistä aikaiseksi! Ei ole ihme, että uuden mekon omistajalla on onnenhymy niin herkällä :)

  VastaaPoista
 5. Tämä täällä kainosti hymyilee kivoille kommenteillenne, kiitos :) !

  Yksi tunika on jo uusista löydöksistä tekosessa. Kunhan vain osaan päättää kuinka somistan sen niin esittelen sen sitten täällä.

  VastaaPoista
 6. No niin tietenkin: "mekon silmät!"...ihanasti sanottu:o)Ja mekko/ mekot...SULOISIA!

  Kylläpä olet kivoja löytöjä tehnyt kirpparikierroksellasi...minä en siis IKINÄ onnistu löytämään yhtään mitään:o(

  Pitääkin tulla katsomaan se tunika, joka on tekeillä!

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).