tiistai 27. tammikuuta 2009

Här kommer Pippi Långstrump

Väri-ilottelua Pepin tyyliin - enää puuttuu vain saparot ja ylisuuret saappaat :o).
Vielä kun kangaskin on ruotsalaista alkuperää (niin, tämä on juurikin siitä Ikean pussilakanasta ;) ) niin tästä tuli

Peppi-tunika!


Muutkin kankaat on kirpputorilöydöksiä paitsi punapilkullinen ihanainen polkadot puuvilla on viime kesäinen Eurokankaan ostos.Tunika on ommeltu Suuri Käsityökerho -lehden viimeisimmän numeron kaavalla. Malli oli helppo ommella, mutta en tiedä onko tuon mallin leikkauksesta tai kankaan laadusta kiinni vai onko tämä vielä hivenen iso tytölleni vai mikä mättää, mutta tämä raglanmalli ei mielestäni istu oikein hyvin tyttöni päällä ... hartiat ikään kuin hukkuu, kangas ei laskeudu siitä mielestäni kivasti ja näyttää ihan kuin pikkuisella ei olisi hartioita ollenkaan.

Vähän olen pettynyt niiltä osin ... ja perfektionisti kun olen niin pieni harmitus jäi päälle kun ei tuosta tullutkaan kaikilta osin niin täydellinen kuin luulin :(.
Vaikka niinhän sitä oppii kun tekee erilaisia malleja ja versioita,
ei jokaisen työn tarvitsekaan olla täydellinen
mutta minun luonteellani varustettuna tuon asenteen oppiminen vaatii aikaa ja vielä lisää aikaa :o).Tyytyväinen olen sen sijaan kaula-aukon ja hihansuiden huolitteluihin - en ole montaakaan kertaa aiemmin huolitellut reunoja erillisellä kaitaleella ja tykkään, että niistä tuli siistit. Omppukoristeestakin tykkään ja napeista, tottakai.

Kiva :)

Nauhan ompelin ihkaensimmäistä kertaa ja sekin onnistui kerrasta, hih. Maltoin jopa harsia ensin, jotta tulisi varmasti suoraan eikä alkaisi ryppyilemään minulle mistään suunnalta. Pointsit kärsivällisyydestä ++ ;).

Mutta kertoisitteko minulle te enemmän ommeleet, että kuinka nauhan päät kuuluisi oikeaoppisesti ommella? Pitäisikö päällimmäinen taittaa jotenkin vai pitäisikö nauha ommella ensin sopivankokoiseksi renkaaksi vai miten ...?


Olen ihan hurahtanut yksityiskohtien suunnitteluun ja ompeluun =).
Ennen oli vain kiire saada vaate kasaan ja se oli siinä, mutta nyt tuntuu että
suurimman ilon tuottaa
miettiä mitä applikaatioita, koristeompeluita, nauhoja, nappeja tms. ompelukseeni laittaisin.

Koska suunnittelen kokeilemalla erilaisia versioita, niin aina jää jotain ylimääräistä, tällä kertaa yksi kappale taskuja. Tein sen ensin tähän Peppi-tunikaan, mutta se olikin sitten mielestäni liian suuri ja hallitseva joten kehittelin muuta tilalle ja tasku saa etsiä paikkansa muualta.
Yksi ajatus on jo mielessä mutta katsotaan nyt mitä saan aikaiseksi ja mihin tasku lopulta kotiutuu :).Kuulemisiin!

7 kommenttia:

 1. Minusta se näyttää tosi sievältä suloisen tyttösi päällä! Hienot yksityiskohdat!

  VastaaPoista
 2. Kerrassaan hurmaava tunika ja minun silmääni se näyttää varsin TÄYDELLISELTÄ! Mallikin on niin suloinen =D
  Hienoa työtä.

  VastaaPoista
 3. Todella suloinen tunika! Kaunis kangas ja hauska omppuaplikaatio. Itsekin harkitsin tuota samaa kaavaa, ikävä kuulla ettei se välttämättä olekaan kaikkein paras. Mahtaisiko malli sopia paremmin johonkin ohuempaan ja laskeutuvampaan kankaaseen?

  Minulla ei ole kauheasti kokemusta nauhojen ompelusta, mutta äkkiseltään tuli mieleen, että nauhan olisi voinut ensin ommella erikseen sekä etu- että takakappaleelle ja sitten päät olisivat menneet sivusaumaan. Toisaalta silloin täytyy olla ihan hirveän tarkka, että nauhat osuvat kohdalleen. Toivottavasti kommentoimaan tulee vielä joku nauhaekspertti :) (minäkin voin sitten tulla kurkkimaan vinkkejä)

  P.S. Jos mallissa oli mielestäsi jotain vikaa, se ei kyllä näy kuvista, päin vastoin: oikein suloinen tunika!

  VastaaPoista
 4. Onpa suloinen tunika ja värit sekä yksityiskohdat niin hyvin passaavat! Minäkin olen viime aikoina ollut melkeinpä innostuneempi niistä yksityiskohtien suunnittelusta ja näpertelystä: )

  Nauhat olen ommellut niin, että loppupätkän pään olen taittanut, ettei siis leikattu reuna jää näkyviin ja ommellut sen sentin-kahden verran alkupään päälle. En tiedä, miten "oikeaoppisesti" tehdään. ;) Ja aplodit sinulle harsimisesta, vau!!

  Edellisen postauksen liivimekko on myös hurmaava. :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis tunika ja ihanat yksityiskohdat!

  VastaaPoista
 6. Oikein nätti tunika, kivat värit ja kauniisti viimeistelty!
  Minäkin ompelisin nauhan ensin irtonaisiin kappaleisiin ja silloin päät jäävät saumanvaroihin. Mutta ongelmana tässä tietysti on se, että usein keksii jonkun kivan nauhasysteemin vasta sitten, kun vaate on jo valmis. Silloin varmaan ompelisin renkaaksi, silittäisin saumanvaran auki ja leikkaisin pikkuisen nurkista, etteivät kurki...sitten vaan kiinni vaatteeseen.
  Enkä minäkään kyllä tiedä, mikä on se OIKEA tapa, josko sellaista liekään...pääasia, että työskentely on kivaa;o)

  VastaaPoista
 7. Iloinen kiitos teille kommenteistanne ja kehuistanne =) ! Toki itsekin enemmän tuosta tunikasta tykkään kuin mitä on pettymystä - ja käyttöön tämä varmasti tulee. Lehden mallissa sama tunika oli ommeltu velourista, liekö sillä laskeutuisi paremmin ..
  Kiitos myös nauhanompeluvinkeistä! Pitää kokeilla seuraavalla kerralla eri tekniikoita ja hakea se itselle mieluisin.

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).