keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Romantiikkaa ilmassa

Tämä toppi on ollut jo jonkin aikaa valmiina mutta en ole vain saanut kuvailtua.
No nyt vapaapäivänä sain :).

Aika karkki tästä tuli :D !


I managed to finis this top already for some while ago but I did't find time to take pictures sooner than today.

This is just like a candy, don't you think :) ?Malli / Patter: LINEN and COTTON GIRLS CLOTHES - Japanese Pattern Book.
Kankaat / fabrics: Tanya Whelan Darla collection


Koristeompeleen kanssa sain taas taistella, vaikka tällä kertaa ompelin sen suosista helppoon kohtaan. Nyt langankireys temppuili - en meinannut millään saada sitä säädettyä sopivaksi, tuntui että lanka kiristi aina johonkin suuntaan. Onneksi mallitilkut on keksitty, joten säästyin sentäs purkasmisurakalta ...

Lopulta sain säädöt kohdalleen ja ompeleen siistiksi, mutta lievää eripuraa minun ja ompelukoneeni suhteessa on ilmassa .... mokoman tarvitsisi tuolla tavalla alkaa minulle kiristelemään, sen kuin ompelisi vain täydellistä tikkiä toisensa perään ;). Täytynee ehkä käydä ompelukoneliikkeessä kysymässä vähän vinkkiä millä saisin koneeni lepytettyä jatkossa koristeompeleiden osalta.
Vai pitäisiköhän alkaa uhkailemaan sitä, että vaihdan sen uudempaan ... (hei ei nyt kuitenkaan todellisuudessa, taas, mutta älkää kertoko sitä koneelleni ;-) ).
Topin koko on 100cm, mutta tästä tuli sen verran reilu vielä omalle tytölleni, että taidan laittaa tämän kappaleen myyntiin. Hinta voisi olla vaikkapa 20€. Mahdollisesta ostohalukkuudesta voi ilmoittaa kommenttilaatikkoon tai sähköpostilla (linkki sivupalkissa).Tein Kamillan kanssa tänään puisto- ja kauppareissun yhteydessä pikaisesta päähänpistoksesta paikalliseen kirppariin pikakierroksen.
Kyllä kannatti.
Löysin vihdoin itselleni ihanaa ruskeaa retrokangasta (tai siis kaksi lakanaa) - vastaavia ihanuuksia ja niistä tehtyjä tuotoksia olen huokaillen ihastellut monien blogeista. Villa Kianan päivänkakkaramekko on kaikista ihanin ikinä, mutta eiköhän näistäkin kankaista jotain lähes yhtä söpöä saa aikaan :).

Harmi vain kun minun talvi-värikarttaani (juu, olen käynyt värianalyysissä :o) ) tuo ruskea ei käy sitten laisinkaan - taitaapi tulla taas vaihteeksi lapsoselle mekkoa ja tunikaa.

Valkoisen brodyyripitsin näen ehdottomasti mukaankuuluvaksi :).These two wonderful retro style fabrics (or more likely two old sheets) I found today from local flea market. How happy one can be about old sheets ;) !
I see something like this but just for my girl .. maybe also some tunic.9 kommenttia:

 1. Olen oikein odottanut päivityksiäsi ;) Aivan ihastuttavan ihana toppi!! Olet valinnut kankaat hienosti ja koristeompelu, nauha ja virkattu kukka spivat täydellisesti. Tykkään kovasti.

  Hienot löydöt kirpikseltä. Minä kävin siskolla kyläilemässä ja toin muutaman kankaan, aika keltaista ja ruskeeta ... me nauretaan, että kankaat vaihtavat vuosittain huushollia :) Kun ei niistä malta luopuakkaan...

  VastaaPoista
 2. Tosi hauska ja kaunis toppi, ihana! Minä sain juuri ensimmäisen "Tini-tunikan" valmiiksi, tulehan huomenissa kurkkaamaan...

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis toppi, ihanat kankaat ja vihreä piristää kokonaisuutta kivasti. Edellisen postauksen neulekin on tosi hieno :)

  VastaaPoista
 4. Suloinen toppi.

  Kauniit kankaat ja hienolta "näyttää" pitsin kanssa :)

  VastaaPoista
 5. Kävin tutustumassa noihin japanilaisiin kirjoihin ja niitä löytyi ebaysta kalliilla...mistä olet itse hommannut? Eli saako suomesta ja mihin hintaan? Oli aikas ihania kirjoja!

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Eksyin sattumalta blogiisi, aivan ihania ompeluksia olet tehnyt.
  Ihastuin tuohon sivussa olevaan lintu laukkuun. :)

  VastaaPoista
 7. Todella söpö tunika ja empatiani ompelukoneen takkuilun vuoksi. Voin samaistua Erittäin hyvin:). Ostoslistallani olisi uusi ompelukone, äidin vanha husqvarna on jo parhaat päivänsä nähnyt.

  VastaaPoista
 8. Hei! Näin kommenttisi tuolla Iinun sivuilla ja ajattelin tulla tutustumaan. Hauskasti ja osuvasti olit kirjoittanut kaapeista joista kankaat pursuaa, anonyymi kangashamstaaja XD

  Tiedän mistä "puhut" täällä o kans yks sellainen. Kauniita kankaita ei voi olla koskaan liikaa. Eihän sitä tiedä koska sitä tarttee niin on hyvä olla varalla ,-)

  VastaaPoista
 9. Voi miten kaunis toppi, ihana ihana kyllä. <3
  ..ja nuo sinun kirppislöydöt!!! Kyllä kannattaa käydä penkomassa. :)

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).