lauantai 20. kesäkuuta 2009

Juhannuskukkaset / Midsummer flowers

Kiitos kaikille - niin uusille kuin vanhoille - edellisen postauksen kommentoijille :) :) !


Koska ulkona ei ole kesästä tietoakaan, sataa ja on kylmä,
piti kehitellä juhannuksen kukkaset ja kesätunnelmat muilla keinoin.
Ja nämä kukkaset saivat kyllä juhannustaikansa onnistumaan kerrasta.

Olen rakastunut :) !!

As the weather is nothing like summery here in Finland - it's just raining and the temperature is about + 13 degree Celcius - I had to find the Midsummer feeling with some other way.
And what's the better way for that than beautiful romantic fabrics!
I'm in love, love, love :) !!
Rakastunut uuden ja vanhan yhdistelemiseen, herkullisiin väreihin, ruutuihin ja pilkkuihin - ja ennen kaikkea Tanya Whelanin ruusukankaisiin! *huokaus*

Miten kauniit kankaat ja niiden vielä kauniimmat yhdistelmät voivat saada niiiiin suurta iloa ja onnea aikaan?!

... ongelmaksi alkaa muodostua vain se, etten meinaa raaskia leikata yhtäkään näistä kangasaarteistani, voisin vain silitellä kangaspinoja ja ihastella niiden kauneutta ... voi vain kysyä mikä se sellainen ompelija on joka ei tohdi leikata kankaitaan ;-).


Meinasin ensin tehdä tilkuista itselleni pienen kassin käsitöideni kuskaamiseen mökille ja takaisin, mutta kun olin saanut osan tilkuista yhdisteltyä, selvisi minulle melko pian etten raaski näitä kaunokaisia ottaa kassiksi, nuhraantuvat pian mökkireissuissamme, vaan tilkuista oli tehtävä tyyny. Ja mihinkäs muualle kuin omaan ompeluhuoneeseeni, jossa voin ihastella sitä aina ommellessani :).

I love to combine old and new, I love the delicious colors, I love dots, gingham and flowers - and most of all I love Tanya Whelan roses!


Vaaleanpunainen ja sinipohjainen ruusukangas ovat siis Tanya Whelanin Darla mallistosta (ostettu täältä).
Vaaleansininen pilkkukangas ja pinkkiruudullinen ovat Iinulta Stenzon kankaita.
Punapilkullinen ja vaaleanpunainen yksivärinen kangas Eurokankaasta.
Valkopohjainen punakukallinen kangas on kirpparilöytöni muutaman viikon takaa, jonkun vanha keittiönverho.
Ja keskellä yksi tilkku tätini miehen äidin vanhasta lakanasta, jossa ilmeisesti hänen itsensä aikoinaan kirjailemat omat nimikirjaimensa.

The pink and blue roseprints are from Tanya Whelan Darla collection.
The light blue dotted fabric and the pink gingham are from Stenzo, bought from lovely Iinu.
The red dotted one and the solid light pink fabrics are bought from Eurokangas.
The white fabric with little red flowers is one of my flea market treasures, bought couple of weeks ago - I think it has earlier been someone's kitchen curtain.
And in the middle of the patch work is one piece from the old sheet which belonged long time ago to the mother of my aunt's husband.

Kävin viime viikonloppuna Ikeassa äidin omalla retkellä :) ja hankin sieltä ompeluhuoneeseeni pari hyllykköä, jalkalampun ja muuta pientä somistetta ja säilytysratkaisua. Huone toimii myös meidän vierashuoneena, joten haluan ompelutilan olevan senkin puolesta myös kaunis katsella, jotta sinne kehtaa majoittaa vieraansa, nauhojeni, nappieni, kankaideni, kirjojeni ja kaavojeni keskelle =).

My sewing room works as our guest room as well, so I want to keep all my sewing stuff nicely stored :). The shelf, the lamp and the little jars are latest purchases from my last weekend's trip to Ikea.


14 kommenttia:

 1. Kaunis tyyny!! Ja kauniit kankaat :) Tunnistan itsessäni samaa, voisin vain hiplailla kauniita kankaita, värejä...

  Olet yhdistänyt hienosti kankaasi. Olen jotenkin hirveän huono tässä. Ilmeisesti treenausta vailla :) Makuuhuoneessa lojuu kaksi peittoa, joihin olen suunnitellut tilkkutyylillä peittoa päälle, mutta mietintään on jäänyt. Mulla on paljon juuri tällaisiä vanhoja nimikirjainaplikoituja lakana- ja tyynyliinapätkiä, joita olin ajatellut käyttää peittoon. Olin ajatellut kokovalkoista/beessiä - mutta todella kauniisti sopii tuo sinun valkoinen kaikkien ihanaisten värien kanssa.

  Ja vielä - tyylikäs ompeluhuone sinulla!!

  VastaaPoista
 2. Ihanan pirteä tyyny!!!

  Ja vau, mikä ihana ompeluhuone sinulla, vähän olen kade :)

  Meillä ollut myös kylmää juhannuksena joten minähän olen siis ommellut mekkoja....

  VastaaPoista
 3. Kaunis tyyny, ymmärrän hyvin tyytyväisyytesi! Olet kyllä tosi taitava kun sait noin herkullisia yhdistelmiä. Myös täällä silitellään ja katsellaan kankaita mutta vievät mokomat niin paljon tilaa että jotain niille pitäisi tehdä.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kankaita tosiaan tuolla, millaisia kokemuksia sinulla on tilaamisesta? Tyynystäsi tuli ihanan pirteä! Ja ompeluhuone, siinäpä ihana asia... Haave vasta minulla kylläkin:)

  VastaaPoista
 5. Onpas kauniit kangasyhdistelmät!! Mulla on varmaan tonnin verran kangasta ompelupisteen ympärillä. Niitä on ihana sommitella ja ihastella =D Aika usein kuitenkin ompelenkin =D

  VastaaPoista
 6. Ihanan suloinen tyyny! Ihastuttavat kangasyhdistelmät.

  Kankaiden leikkaaminen kauhistuttavaa: "Mitä jos teen virheen ja tarvitsisinkin tätä johonkin muuhun ja just jää vajaaksi!?!"
  Niin kuin kaapis ei olis monta muunt kangaspalaa odottomassa :)

  Kauniilta ja SIISTILTÄ ;D näyttää myös ompeluhuoneesi.

  VastaaPoista
 7. Kaunis kiitos kaikista kivoista kommenteistanne! Hauska kuulla että meitä kankaiden silittelijöitä on enemmänkin =).
  Ja tuo ompeluhuoneen siisteys johtuu vain kuvakulmasta ;). Yleensä lattia täynnä tyttösen leluja, sohvalla jos mitkäkin kankaanpalaset toimii lakanana tytön nukkumisleikeissä - ja mun ompelupöytä ei osunut kuvaan sattuneesta syystä ;).

  VastaaPoista
 8. Anni: unohdin vastata aiemmin kysymykseesi. Kerran olen tilannut tuolta Etsy-kaupasta ja silloin ainakin palvelu oli oikein sujuvaa ja paketti tuli reilussa viikossa.

  VastaaPoista
 9. Kivoja linkkivinkkejä, olen netistä haeskellut kin tuollaisa hempeitä kankaita. Voi kun olisi ylellisyyttä tuo ompeluhuone. Itse joudun ompelunurkkauksen kyhäämään tulevaisuudessa vaatehuoneeseen:/ onneksi siellä on ikkuna..

  VastaaPoista
 10. Aivan kertakaikkisen ihana, kesäinen tyyny! Mahtavat kankaat!! :))
  Ja Kiitos linkkivinkeistä.

  VastaaPoista
 11. Ihanat varit olet tyynyyn sommitellut. Tulin sivuillesi tuon kuvan innoittamana jostain toisesta blogista. Tulen uudestaankin paremmalla ajalla. Mukavaa kesaa!!:)

  VastaaPoista
 12. Ihana tyyny ihanista kankaista :)

  VastaaPoista
 13. Mahtavia töitä sulla! onko tuo valkoinen laatikostokin ikeasta?Onkohan minkä niminen? Minä kun olen haaveillut just tommosesta meidän pieneen kämppään lasten leluille :)

  VastaaPoista

Kiva jos jätät jonkun viestin käynnistäsi - niitä on aina yhtä hauska lukea :).